søndag 20. mars 2016

Ny yndlingskrokodille: "Krokodille i treet"

Noen bøker liker man bare umiddelbart. Slik var det for meg med Ragnar Aalbus bok om ei rød krokodille som sitter fast i et tre.

I "Krokodille i treet" møter vi ei lita og rød krokodille som sitter høyt oppe i et tre. Den trodde den så en ulv, og rømte høyt opp i treet, og nå klarer den ikke å klatre ned igjen.


Krokodille i treet av Ragnar Aalbu (Innbundet)
Verdens søteste lille krokodille sitter fast i et tre. Kommer den noensinne ned igjen?
Mens den sitter der, ensom, og lurer på når de andre krokodillene vil begynne å savne den, så svikter greina, og krokodilla må klatre enda høyere opp. Der lurer det andre farer, og det ser mørkt ut for den røde krokodilla.

Ragnar Aalbus illustrasjoner er alltid en fryd, men i denne boka liker jeg dem ekstra godt. Vi ser tydelig hvor ensom krokodilla føler seg, og hvor langt ned det er, og det føles som om vi må bli i treet sammen med krokodilla til evig tid.

Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i hvordan det er å være i en stor eller liten situasjon der man ikke ser noen utvei der og da. Heldigvis kommer man seg som regel ned på beina til slutt. Kanskje er det håp for bokas hovedperson også. Eller?

"Krokodille i treet" passer for barn fra fire år og oppover, men jeg ville ikke nølt med å gi den til en første- eller en andreklassing også.