lørdag 30. juli 2011

Bukkene Bruse på Badeland - en ny variant av et gammelt eventyr

"Alle" kan eventyret om Bukkene Bruse som skulle til seters og gjøre seg feite, men som møtte på hindringer på veien i form av et troll under ei bru. Men hva hvis de et år bestemte seg for å dra på Badeland i stedet? 
"Bukkene Bruse på Badeland"
"Bukkene Bruse på Badeland" er ei fornøyelig billedbok som leker seg med det kjente eventyret, og det er fortalt med masse humor som kan glede både små og store. Det blir blant annet avslørt at det er rømmevaflene på setra som gjør at Bukkene Bruse blir så feite og fine.

I Bjørn Rørviks tekst er hendelsen med trollet under brua en årlig affære. "Det er den dummingen som bor under brua! Han som skal ta oss bestandig." sier den minste bukken når trollet entrer badelandet. For selvsagt entrer trollet scenen, og det er ei skikkelig bølle som til slutt får som fortjent av Bukkene  Bruse, akkurat slik vi vil ha det.

Illustrasjonene til Gry Moursund er barnlige, tilsynelatende som om et barn har tegnet dem. Denne stilen er ikke min personlige favoritt, med unntak av det fantastiske trollet med et gedigent hode og kvistnese, men barna liker bildene, og når teksten er så morsom som den er, så glemmer jeg det fort. Her er det masse fine detaljer. Et bilde av badelandet inni er nesten som ei myldrebok. En festlig detalj for mor og far er man-kinien som den mellomste bukken prøver.

Dette er ei bok som passer for både barn under skolealder og barn i småskolealder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar