søndag 17. juli 2011

"Fem-og-femti H-melk oppå hylla" , eller hva med ei lydbok på bilturen?

La oss ikke lyve: Å sitte i en bil i bil i flere timer er kjedelig, særlig for den yngre garden. Lydbøker kan lette på denne kjedsomheten. Lydbøkene komme til å bli repetert hyppig, så husk å ta med flere forskjellige for variasjonens skyld.

Jeg har i år testet ut tre lydbøker: Om Malvin ("Malvin og Piassava", "Malvin på skitur", "Malvin i den ville naturen"), om Alvin Pang ("Alvin Pang og en søster for mye", "Alvin Pang og verdens beste bursdag") og om Frida ("Monster-Frida", "Doktor-Frida"). Felles for dissse tre lydbøkene er at de passer for barn fra 3 år og oppover til ca 8 år, og at de har fått lagt inn noen sanger for å gjøre det mere spennende. Dialogen er spilt inn slik at det høres ut som hørespill, noe som fasinerer meg siden det bare er en skuespiller som gjør hele jobben. Det er nesten som å høre på Barnetimen for de minste, og Inger Lindheim Gundersen som står for Frida-lydbøkene har laget fortellinger for Barnetimen.

Mitt råd til foreldre som skal på biltur med lydbøker er: Finn bøker som fenger flest mulig i familien og ta med mange, slik at man får litt variasjon i bilunderholdninga.

God ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar