tirsdag 7. juni 2011

To små bøker om Lille Ting

Forfatter Nhu Diep har gitt ut to småbøker om Lille Ting, ei tellebok og ei alfabetbok. 

 
To små bøker om "Lille Ting"

Lille Ting er ei morsom jente som med liv og lyst kaster seg over alt som skjer i livet hennes, enten det er mat, eller hun drømmer om rosa elefanter.

"Lille Ting teller til 12" danner ei lita historie som starter med at Lille Ting har en sparebøsse, og ender opp med å kjøpe 12 tannbørster. Det går ganske vilt for seg i denne boka, der Lille Ting mister fire tenner på ei gang, og drømmer om parykker og peanøtter og byller som klør. Det er ganske mye rart som skjer, med andre ord. Men barna liker det, og forfatteren klarer å lage en sammenheng slik at det blir ei historie ut av det.

Alfabetboka "Lille Ting spiser" går ganske raskt gjennom alfabetet. Det er tre bokstaver på hver side, og for hver bokstav har forfatter funnet en matrett som Lille Ting spiser. Og Lille Ting er veldig allsidig i kostholdet sitt, her er det både brie, nyrer og tran.

En viktig faktor med disse bøkene er at Lille Ting ikke er hvit, men har asiatisk utseende. Det er helt klart et behov for fargede hovedpersoner i bøker, og derfor ønsker jeg bøkene om Lille Ting ekstra velkommen.

Bøkene kan leses fra 2 år og oppover til skolealder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar