fredag 10. juni 2011

Alfabetet på en annen måte: Kristin Roskifte

I alt har Kristin Roskifte kommet med tre alfabet-bøker. Den første kom i 2004 og heter "28 rom og kjøkken". De to bøkene jeg skal skrive om her, heter "29 liv" og "Jorda rundt på 29 bokstaver".

Begge disse bøkene tar for seg hele alfabetet. Hver bokstav har sin egen side viet til seg. I "Jorda rundt på 29 bokstaver besøker Alf og Beate steder fra A til Å, fra Avkobling langs Amazonaselva til Årlig tur til Alfs søster Åse i Ålesund.  Noen bokstaver må ha vært vanskeligere enn andre, som for ekspempel X-ordløsing i Xanti. Det er morsomt å se alle de artige stedene Alf og Beate har vært, og er man interessert i geografi kan man ta fram atlaset og lete stedene opp der.

Tegningene er fine, og den aktuelle bokstaven er bakt inn i dem. Når Alf og Beate drar på Skiferie i Sierra Nevada, så er skisporene til Beate i S-form, og skjerfet til Alf ligger i en S.

"29 liv" byr på mer av det samme, bare mer. Denne gangen møter vi Alf og Beates familie og venner. Her er det også mer tekst med masse ordspill.
 Elisabeth, feks er en Effektiv Eiendomsmegler som "eier sitt eget eiendomsmeglingsfirma. Der selger hun alt fra enkle ettromsleiligheter til eksklusive eneboliger. Selv bor hun i en beskjeden treroms, er elbil-entusiast og elsker sin engelske setter."

Disse bøkene er perfekte til barn som skal lære seg bokstaver, og de er morsomme for de voksne også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar