torsdag 4. juli 2013

"Dyrenes skjønnhet" - ei billedbok om motepress

Motebladene er fulle av mer eller mindre gode råd om hvordan man blir vakker. Hva ville skjedd hvis dyrene i dyrehagen fikk tak i et slikt blad og fulgte disse rådene?

Kristin Roskifte er en av favorittene mine med alfabetbøkene "29 liv" og "28 rom og kjøkken", og nå har hun skrevet enda ei bok jeg liker veldig godt.

Elefanten i dyreparken finner et moteblad og leser til fortvilelse at rynker er noe man må kvitte seg med - "heldigvis" får elefanten også råd om å smøre ansiktet inn med dyre kremer.

Motebladet blir sendt videre, og flere av dyrene forstår at de må gjøre grep for å være vakre. Hva skal sebraen gjøre når han leser at striper på tvers er svært uheldig? Hva gjør slangen når hun innser at slangeskinn er umoderne? Og hva med flamingoen som lærer at det er på tide med en voksnere stil enn den rosa? Her må det drastiske grep til!

For voksne som leser dette er det lett å trekke paralleller til det virkelige livet, der man ofte gjør sitt beste for å passe inn: at vi kan bli like latterlige som dyrene blir i denne boka.

Boka passer for barn fra tre år og oppover -  jeg leser dem gjerne for barn i småskolealderen.

1 kommentar:

  1. Har ikkje hørt om denne boka før, men den høres jo herlig morsom ut både for små og store! Skal absolutt sjekke ut "Dyrenes skjønnhet", takk for tipset:)

    SvarSlett